Pixii zoekt een algemeen coördinator

Pixii, Kennisplatform Energieneutraal Bouwen zoekt een Algemeen Coördinator met passie voor energiebewust bouwen

Pixii/Passiefhuis-Platform vzw is al 16 jaar voortrekker in energiezuinig bouwen. Als platform vormen wij de schakel tussen (inter)nationale onderzoek consortia enerzijds en de Belgische gemotiveerde bouwprofessional anderzijds. Onze doelstelling is een op innovatie en kwaliteit gerichte kennistransfer naar bouwprofessionals in de brede zin te leveren. Overheden en lokale besturen, architecten, producenten, verdelers, installateurs, studiebureaus, bouwbedrijven, bouwpromotoren en ook het grote publiek willen we bereiken via allerlei acties en activiteiten. Deze doelstelling wordt binnen Pixii gerealiseerd door een zeer gedreven en inhoudelijk sterk team. Naast het verzorgen van opleidingen en studiedagen, voert het team onderzoeks- en disseminatieopdrachten uit en geven wij technisch-inhoudelijk diepgaand advies. We voeren breed communicatie via nieuwsbrieven en sociale media en organiseren verschillende evenementen. Als bewuste organisatie dragen wij ons steentje bij in de transitie naar een duurzame wereld door samen met de beleidsmakers en regelgevers mee te denken aan strategische maatregelen. Meer info vind je op www.pixii.be.

 

Wij zijn op zoek naar een voltijdse verenigingsmanager die mensgericht leiden combineert met een uitgesproken out-of-the-box denken, een voorlopers mentaliteit integreert in project- en opdrachtacquisitie op hoog niveau en dus evenzeer technische roots heeft als een flinke dosis verantwoordelijkheidszin. We vergeten daarbij niet: zin voor humor, een commercieel marktgericht inzicht.

 

Wat zit er zoal in het takenpakket?

Je bent eindverantwoordelijke voor het dagelijks bestuur van de organisatie. Als algemeen coördinator draag je de eindverantwoordelijkheid voor de diverse  werkingspijlers: de realisatie van missie/visie/strategie alsook het vijfjarenbeleidsplan dat voor LNE dient gerealiseerd te worden.

Je  coacht en stuurt daarbij het jonge team met veel aandacht voor de goede privé-werkbalans.

In opdracht van de RVB ontwikkel en ondersteun je de verdere uitbouw van de organisatie.  Je legt je in samenspraak met de Raad van Bestuur toe op het uitdenken en uitvoeren van plannen en acties voor de realisatie van het maatschappelijk doel van de vzw. Je houdt rekening met en stuurt bij in functie van evoluties binnen het vakgebied. Je hebt affiniteit met community management waar de leden centraal staan.

Deze taak combineer je met projectacquisitie, waar je kennis van de bouw- en energiesector, duurzaam en energie-efficiënt bouwen en moderne woon- en werkvormen van pas komt. Affiniteit met de markt voor onderzoeksprojecten en service opdrachten voor openbare besturen en bedrijven  is dus belangrijk.

Als coördinator ben je ook het gezicht van de organisatie naar de buitenwereld en het eerste aanspreekpunt bij het maatschappelijk debat. Hiervoor leg en onderhoud je vlot contacten met relevante politici, kabinetten en administraties en volg je de evolutie van de wetgeving en het openbaar debat rond milieubewust bouwen, wonen en werken op de voet.

Je  onderhoudt contacten met verenigingen in de milieusector, met  federaties en firma’s uit de bouwsector. Je verwerft een relevant netwerk dat je structureel onderhoudt en uitbreidt.

Je vormt samen met de communicatieverantwoordelijken de spreekwoordelijke spreekbuis van de organisatie.

 

Een mondjevol?

Nederlands en Engels. Kennis van Frans is een absolute plus.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt een aantoonbare technische competentie door ervaring of opleiding in het energiebewust bouwen, bij voorkeur een master- of licentiaatsdiploma en je bruist van passie hiervoor.
 • Je hebt leidinggevende ervaring waarbij je bovenal een ‘mensenpersoon’ bent en waarbij je aandacht uitgaat naar goede relaties en een optimale werksfeer zowel tussen collega’s als met externen.
 • Flexibiliteit is een belangrijk punt. Je vat graag de koe bij de horens. Je werkt zelfstandig en gaat pro-actief op zoek naar oplossingen en bent tegelijkertijd een teamspeler. Ben je klantgericht ingesteld? Goed zo!
 • Je hebt een open blik en kan opportuniteiten van ver spotten.
 • Je bent een bruggenbouwer waarbij je streeft naar goede samenwerkingsverbanden met Pixii en tussen de leden van Pixii onderling.
 • Je bent ecologisch en economisch ingesteld.
 • Je vertaalt probleemloos strategische processen naar concrete acties op korte en lange termijn.
 • Netwerken is voor jou een evidentie en je houdt graag permanent de vinger aan de pols.
 • Je hebt ervaring in het overleg met overheden of andere overheidsstructuren.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en uitwerken van projecten.
 • Je bent vertrouwd met de structuur en de werking van de bouwsector.
 • Je kan een visie ontwikkelen, afgestemd op internationale en regionale evoluties.
 • Je  bent  sterk  in  het  nemen  van  initiatief  en  kan  een  team  resultaatgericht motiveren rond dat doel.

 

Wat krijg je?

Een  verrijkende, afwisselende en zinvolle uitdaging samen met een enthousiast team van experts in een fantastische collegiale sfeer.

Werk in een kleine maar debatbepalende organisatie.

Een aantrekkelijke en maatschappelijk relevante functie met veel contacten met collega’s en organisaties binnen de bouwsector en de overheid.

Een contract van onbepaalde duur.

Een  competitieve verloning aangevuld met maaltijdcheques en een derde betalerabonnement voor het openbaar vervoer. Beschikking over Blue-Bike.

Een  goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer;  kantoor op loopafstand van het station Berchem tot september 2018 (verhuis naar Ecohuis-site is gepland voor september), daarna vanaf Antwerpen-Centraal.

Je werkt in een organisatie die aandacht besteedt aan duurzaamheid, gezondheid en een comfortabele leefomgeving.

Contact: info@pixii.be