BSAE Academy

De BSAE Academy biedt unieke opleidingen en ontwikkelingstrajecten voor alle verenigingsprofessionals, verenigingsmanagers, directeurs en hun medewerkers en iedereen actief als 'verbindingsprofessional'. De Academy heeft een gerichte en concrete focus op verenigingsmanagement en werken in een context met leden. En is opgebouwd op basis van een uniek Body of Knowledge met volgende thema's: governance, strategie, ledenbinding, HR-beleid, communicatie en marketing, organisatiebeheer, lobby, kennismanagement en events/aanbod/diensten.

De BSAE Academy bestaat uit Masterclasses met experten, hands-on workshops, terugkommomenten om extra te sparren met andere professionals, infosessies over actuele issues én BSAE Expedities waar je samen met andere leden, experten en BSAE 'werkt aan je eigen werk', je organisatie versterkt én bijdraagt aan de ontwikkeling van verenigingsmanagent. De Proud to be Pro - basisopleidingen reiken je de essentials van verenigingsmanagement en als -professional aan (ook in-house). Meer dan 12 opleidingspunten verzameld? Dan mag je je Certified Association Professional (CAP) noemen!

Hieronder kan je je inschrijven voor het geplande aanbod. Vragen over je inschrijving? Contacteer josefien@bsae.be.

Alle hieronder aangekondigde opleidingen gaan door bij voldoende aantal deelnemers. Wanneer omwille van de maatregels rond het coronavirus nodig, bieden we de opleidingen aan via online-format. Dit wordt wanneer aan de orde aangepast en wie reeds inschreef informeren we persoonlijk.

Heb je vragen over de inhoud van het aanbod? Als deelnemer of als vormings/opleidingsverantwoordelijke voor je team.
Heb je suggesties of worstel je met vragen over een van de thema's?
Neem dan zeker contact met David, Community Facilitator BSAE via david@bsae.be.

 

Opleidingen voor alle verenigingsprofessionals

 • Workshop lobby en belangenbehartiging. De troeven van internetactivisme en iedereen digitaal! (Brussel-Online)

  Een nieuwe organisatietype krijgt vorm via internetactivisme, zoals MoveOn in de Verenigde Staten, GetUp! in Australië en de Goede Zaak in Nederland. Via crowdsourcing en crowdfunding kunnen dit soort groepen rekenen op input voor hun politieke agenda’s en geld voor het financieren van hun campagnes.

 • Workshop Visueel communiceren voor verenigingsprofessionals (online)

  Tijdens deze workshop leer je communiceren en werken met meer impact dankzij visualisatie. Je leert in de praktijk hoe je inleidingen of verslagen van vergaderingen, teamoverleggen, opleidingen ... visueel communiceert. Karl Mortier wijdt je als Visual Problemsolver in in de wereld van visualisatie, of hoe inhoud uit te beelden.

 • Webinar Verenigingsmanagement Proud to be Pro

  Wat maakt werken als professional in een ledenorganisatie zo bijzonder? Welke mechanismen spelen bij het managen van een vereniging, platform of community? Een korte intensieve en dynamische sessie. Eender welke functie je hebt, deze sessie maakt dat je je nog meer verbonden zal voelen met de collectieve ambitie van je 'vereniging' en verder kan groeien als professional.

 • E-Workshop LinkedIn voor verenigingsprofessionals (Online)

  LinkedIn is véél meer dan een netwerkkanaal. Het is hét online medium bij uitstek om als verenigingsprofessional en ledenorganisatie expertise te delen, relaties met leden/stakeholders op te bouwen en onderhouden en je community te versterken.

 • Workshop Expedities - Zuurstof voor je ledenbijeenkomsten (Laat je interesse weten - we plannen samen met jullie een moment)

  Wil je zuurstof geven aan een bestaande groep binnen jouw vereniging (bv. Bestuur, adviesraad, Werkgroep, Commissie, Taskforce, lokale kring …) of denk je eraan om een nieuwe groep op te starten, dan is het zeker zinvol om hiervoor de methodiek van ‘Expeditie’ aan te wenden. Je zet ten volle in op de kennis en kracht van de leden, met als doel de persoonlijke ambities te verbinden aan de wil om samen met anderen een wezenlijk verschil te maken. De leden worden er beter van, maar ook de vereniging. Het voordeel van de methodiek is dat heel wat onderdelen makkelijk toepasbaar zijn op elke vergadering of bijeenkomst.

  Interesse? Laat het ons weten. We leggen een datum voor deze workshop vast samen met de geïnteresseerden.

 • Workshop 'een strategische oefening samen met leden' (Laat je interesse weten - we plannen samen met jou een moment)

  Bezig met of plan je een strategische oefening in je vereniging? Een groot project, een verandertraject, een nieuwe strategische nota of beleidsplan, een groot strategisch event, …? Hoe laat je zo'n proces goed verlopen, sámen met bestuur, team, leden …?

  Interesse? Laat het ons weten. We leggen een datum voor deze workshop vast samen met de geïnteresseerden.