Workshop 'Een beleidsplan of strategie met draagvlak' (Antwerpen)

Ga je binnenkort in je vereniging een nieuw strategisch plan maken, ben je er mee gestart of bezig of heb je er een maar leeft het niet? De verschillende bouwstenen zoals missie, visie, doelstellingen, … die zijn je wel bekend. Maar … hoe laat je zo’n planningsproces in de praktijk vlot verlopen? Hoe kan je hiermee echt samen met leden, bestuurders en team aan de slag gaan? Hoe kan het anders dan ontwerpteksten of ‘afschietteksten’ door jou geschreven, die dan becommentarieerd worden? En hoe kan je verder kijken dan het aanpakken van de problemen van gisteren?

Inhoud:

In deze workshop bekijken we het opmaken van een strategische nota of plan als een proces. We geven tips en tricks hoe jij als coördinator het planningsproces kan faciliteren en hoe je richting kan geven door de juiste aanpak.

Je krijgt enkele nieuwe methoden, zoals de SWO-ART, aangereikt. Je krijgt werkwijzen aangereikt om interactief met een werkgroep van leden en medewerkers aan de slag te gaan rond visiebepaling, gegevensverzameling, doelstellingen, … Als extraatje kijken we ook wat de SDG’s of Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN kunnen betekenen voor je werking.

Bovenal is deze workshop op maat van professionals in een sectororganisatie of ledenvereniging én zal je ook geïnspireerd worden door interactie met de andere deelnemers. En noteer dat het een echte workshop is waarin je concreet aan de slag zal kunnen gaan met de aangereikte concepten.

Docent:

Deze workshop wordt gegeven door David Nassen, coördinator van BSAE. David heeft jarenlange ervaring met beleidsplanning in non-profitcontext en ledenverenigingen. Hij coördineerde de opmaak van enkele plannen en coachte diverse planningsgroepen

Praktisch: 

  • Wanneer? 07 februari 2019, welkomstkoffie om 9u30. Start 09u30. Einde 16u. (Lunch wordt voorzien) 
  • Waar? De Winkelhaak , Lange Winkelhaakstraat 26, Antwerpen (vlakbij Antwerpen-Centraal)

Prijzen:

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

  • 350 euro
  • 295 euro voor BSAE-leden en collega's

Prijzen na 31/01/2020

  • 450 euro
  • 350 euro voor BSAE-leden en collega's:

Kostprijs exclusief btw, maar inclusief broodjeslunch en lesmateriaal