Masterclass Vereniging 3.0 met Ivan Pouwels (Online)

Het model vereniging 3.0 bestaat nu enkele jaren. Het is een inzichtelijk en handig denkkader om als ledenvereniging te gebruiken om een route naar de toekomst te ontwikkelen en een antwoord te bieden op trends waar een antwoord op moet gevonden worden in de werking.

Vanuit een 1.0 beeld (focus op dé vereniging), 2.0 (dé leden) en 3.0 (focus op de markt/burger) wordt in deze masterclass gekeken naar de invulling van alle aspecten in de werking en strategie eigen aan een ledenvereniging: wat is de focus, wat is de rol van bestuur en secretariaat/bureau, hoe gebeurt lobby, wat is het verdienmodel (lidgeld of …), hoe is de relatie met leden, …

Ivan Pouwels, grondlegger van dit model, was al enkele keren te gast bij BSAE met een introductie van het model en recent op het BSAE-Congres gaf hij inzicht in enkele trends die op ledenverenigingen afkomen. Dalende ledenaantallen, kritische leden en de behoefte aan zichtbaarheid en toegevoegde waarde maken dat veel verenigingen hun rol fundamenteel herijken. De noodzaak hiertoe wordt versneld door maatschappelijke ontwikkelingen zoals individualisering, informalisering en zelforganisatie en wordt versterkt door een terugtredende overheid en elkaar steeds sneller opvolgende technologische ontwikkelingen.

Praktisch?

 • Wanneer? Dinsdag 12 mei 2020, van 09u30 tot 16u00
 • Online e-masterclass:
  • Stevige, maar interactieve dag met veel afwisseling
  • ​Diverse momenten voor opdrachten en uitwisseling in digitale breakout-rooms met deelnemers. Je 'werkt aan eigen werk' en kan uitwisselen met andere deelnemers
  • Gebalanceerd dagprogramma met enkele pauzemomenten. En een flexibele middagpauze van 12u15 tot 13u45 (met een kleine opdracht zelf in te plannen)
  • Vooraf krijg je alvast enkele artikels. Tijdens de sessie geeft Ivan in diverse afgebakende blokken, to the point, alle inzichten en onderdelen van het model Vereniging 3.0. 
  • David Nassen, coördinator BSAE modereert de dag (op basis van de positieve ervaringen met eerdere online dagworkshop van BSAE)

Dit is iets voor mij! Ik doe mee en schrijf me nu in:

 • 450 euro
 • 350 euro voor BSAE-leden en collega's

  Kostprijs exclusief btw, maar inclusief lesmateriaal en het handboek Vernieuwen met Vereniging 3.0

​      Inschrijven kan nog tot en met zondag 10 mei.