BSAE Jaarcongresweek: Communitybuilding. Voorbij grenzen (online)

Blijven verbinden, met en tussen leden, maar vooral ‘naar buiten’, voor je leden. "Communitybuilding. Voorbij grenzen." Het BSAE Jaarcongres duurt een hele week van 23 tot 27 november. Peter Staal is keynote op 24 november. Tijdens de week kan je deelnemen aan diverse e-workshops

Communitybuilding. Voorbij grenzen

Inspiratie, praktijken en interactie

Mensen die mekaar ontmoeten, dat hangt onlosmakelijk samen met zowel economische, welzijns- en maatschappelijke ontwikkelingen. Bij BSAE staat het ontmoeten van professionals van diverse ledenorganisaties centraal.

Als ledenorganisatie zit je momenteel tussen hamer en aambeeld en bestaat het gevaar op jezelf gefocust te geraken. De vraag naar ondersteuning vanwege je leden is groot, maar de betrokkenheid of mogelijkheid tot betalen hiervoor staat onder druk.

Blijven verbinden, met en tussen leden, maar vooral ‘naar buiten’, voor je leden. Communitybuilding in je eigen beleidsdomein, voor je eigen doelgroep, maar meer dan ooit : Communitybuilding. Voorbij grenzen! Omdat alles onlosmakelijk samenhangt en omdat daarin uitwegen en oplossingen te vinden zijn voor de actuele uitdagingen.

Je schrijft in voor de volledige congresweek, en kiest of je alle of enkele online momenten tijdens de congresweek meepikt.

Op het programma:

Maandag 23 november van 14u30 tot 16u00: 2 praktijkcases met Q&A

  • t.b.c
  • t.b.c.

Dinsdag 24 november van 14u00 tot 15u30: Keynote

Peter Staal over Organiseren van Communities 

Peter Staal, auteur van het boek Organiseren van Communities en Community Building Consultant bij Bind is de keynote op dinsdagnamiddag 24 november. Hij reikt modellen, tips en inspirerende voorbeelden aan bij het positioneren, ontwikkelen en beheren van (online) communities.

Toerisme Vlaanderen over 'Congressen van Morgen'

Vanuit hun visie Reizen naar Morgen ontwikkelde Toerisme Vlaanderen een nieuwe kijk op de ondersteuning van en samenwerking met internationale congressen van associations en ledenorganisaties in Vlaanderen. In het voorjaar 2020 liep samen met BSAE een traject met 15 pilots rond 'Legacy en Congressen'. Toerisme Vlaanderen deelt haar nieuwe visie en inspireert met een handige leidraad. 

Woensdag 25 november van 9u00 tot 10u30: 2 praktijkcases met Q&A

  • LZV-Cup - Community. Een recreatieve zaalvoetbalcompetitie en community van meer dan 600 zaalvoetbalclubs. Fairplay staat voorop. Door Kris Verbert, coördinator (en enige medewerker)
  • Prebes Kenniscentrum. Een kijk achter de schermen en de aanpak van het nieuwe kenniscentrum van Prebes. Door Tom Van Thienen, directeur en Evelyne Van Parys.

Donderdag 26 november van 13u00 tot 14u30: 2 praktijkcases met Q&A

  • 360° Communicatiemodel van Mediarte,  Sociaal Fonds van de audiovisuele sector en de filmproductie. Door directeur Jan Vermoesen 
  • Een congres met legacy, een congres met een positieve impact op lange termijn? door Ann Decock van de International Association for Design and Health, een van de pilots in de Expeditie Legacy & Congressen van Toerisme Vlaanderen en BSAE.

 

Schrijf nu in voor de BSAE Jaarcongresweek 2020 online! Laat je inspireren.

Een week voordien ontvang je alle praktische info en kan je aangeven welke sessies je graag wil volgen.

  • gratis voor BSAE-leden
  • 75 euro voor niet-leden

Kostprijs exclusief btw. 

Met de steun en medewerking van de BSAE Structurele Partners: Liantis, 2Mpact, Dropsolid, CEGEKA en D2L.

BSAE Awards 2020 > uitgesteld

Omdat we ervan overtuigd zijn dat de uitreiking van Awards het hoogtepunt moet zijn van een boeiend en leuk fysiek event, vindt er geen uitreiking plaats in 2020. 

Het BSAE Congres 2019 herbeleven?

Lees hier het verslag en bekijk de foto's van de editie van 2019.