Masterclass Governance - 'De relatie tussen een directeur (incl. team) en zijn bestuurders' (7 december 2018)

Het is tijdens deze masterclass niet zozeer de bedoeling om de pijnpunten op te lijsten in de relatie tussen bestuurders en de directeur en andere verenigingsprofessionals, maar eerder om de uitdagingen in kaart te brengen en vooral om opportuniteiten te verkennen die zowel de professionals in de vereniging als de bestuurders én de volledige organisatie ten goede komen.

Issues die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we zorgen dat bestuurders ‘ontzorgd’ worden van zaken waar ze eigenlijk liever niet mee bezig zijn?
  • Hoe optimaliseren we de inzet van bestuurders – op welke manier kunnen we hun vrijwilligheid niet alleen omturnen tot een grotere betrokkenheid, maar er ook voor zorgen dat ze er persoonlijke voldoening uit halen?
  • Hoe maken we van onze bestuurders echte Ambassadeurs van de vereniging zonder dat ze dat eigenlijk zelf beseffen?
  • Hoe creëren we een goede balans tussen het secretariaat en het bestuur waarbij we streven naar een ideale tandem tussen directeur en voorzitter en een vlotte samenwerking tussen de verenigingsprofessionals en de bestuurders?
  • Lees ook hier meer over de nieuwe rol van de bestuurder 3.0

De sessie omvat naast een introductie waarbij enkele inzichten en best practices vanuit de praktijk en de vakliteratuur belicht worden, een heel concrete case, gebracht door een doorwinterde directeur. Dit dient als aanzet voor een uitgebreid interactief luik met de deelnemers.

Sprekers van dienst zijn:

Marc Mestdagh, verenigings- en communityexpert, CEO 2Mpact en gedelegeerd bestuurder van BSAE. Lees hier zijn ook zijn artikel 'Meer zuurstof voor uw bestuursvergadering - laat bestuurders ook nog leden zijn!'
David Nassen, tien jaar directeur van ISB vzw, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, deelt zijn ervaring over de bestuurlijke werking van zijn vereniging en hoe de bestuurlijke omgeving steeds vorm te geven als een eigentijds en efficiënt instrument afgestemd op de behoefte en cultuur van de vereniging.

Praktisch:

Wanneer? Vrijdag 7 december 2018, van 09u00 tot 12u15

Waar? Zaal Albert, in Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108; 9050 Gentbrugge (wegbeschrijving)

Prijs?

225€ voor BSAE-leden (excl. btw)
250€ voor collega's van BSAE-leden (excl. btw)
300€ voor niet-BSAE-leden (excl. btw)

Opmerking

Voor verenigingsdirecteurs