Masterclass 'Governance' (Brussel)

Het bestuur en het bureau of secretariaat als tandem … Over de relatie en samenwerking professionals en bestuur.
We brengen de uitdagingen in kaart en verkennen opportuniteiten die zowel de professionals in de vereniging als de bestuurders én de volledige organisatie ten goede komen.

Issues die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kunnen we zorgen dat bestuurders ‘ontzorgd’ worden van zaken waar ze eigenlijk liever niet mee bezig zijn?
  • Hoe optimaliseren we de inzet van bestuurders – op welke manier kunnen we hun vrijwilligheid niet alleen omturnen tot een grotere betrokkenheid, maar er ook voor zorgen dat ze er persoonlijke voldoening uit halen?
  • Hoe maken we van onze bestuurders echte Ambassadeurs van de vereniging zonder dat ze dat eigenlijk zelf beseffen?
  • Hoe creëren we een goede balans tussen het secretariaat en het bestuur waarbij we streven naar een ideale tandem tussen directeur en voorzitter en een vlotte samenwerking tussen de verenigingsprofessionals en de bestuurders?
  • Lees ook hier meer over de nieuwe rol van de bestuurder 3.0

De sessie omvat naast een introductie waarbij enkele inzichten en best practices vanuit de praktijk en de vakliteratuur belicht worden, een heel concrete case, gebracht door een doorwinterde directeur. Dit dient als aanzet voor een uitgebreid interactief luik met de deelnemers.

Sprekers van dienst zijn:

Marc Mestdagh, verenigings- en communityexpert, CEO 2Mpact en gedelegeerd bestuurder van BSAE. Lees hier zijn ook zijn artikel 'Meer zuurstof voor uw bestuursvergadering - laat bestuurders ook nog leden zijn!'
David Nassen, tien jaar directeur van ISB vzw en actief in samenwerkingsverbanden met diverse ledenverenigingen deelt zijn ervaring over de bestuurlijke werking van zijn vereniging en hoe de bestuurlijke omgeving steeds vorm te geven als een eigentijds en efficiënt instrument afgestemd op de behoefte en cultuur van de vereniging. David is nu verenigingscoördinator van BSAE.

Praktisch:

Wanneer? Vrijdag 13 december 2019, van 09u30 tot 12u30

Waar? Sociale InnovatieFabriek, Ravensteingalerij 28, 1000 Brussel

Prijs? 

DIt is iets voor mij!  ​Ik doe mee en schrijf nu in:

  • 250€ (excl. btw)
  • 195€ (excl. btw) voor BSAE-leden en collega's van BSAE-leden