Masterclass Vereniging 3.0 en belangenbehartiging (18 juni 2019)

18 juni 2019, van 09u00 tot 16u30

In Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge

Tijdens deze dag zijn er sessies door Ivan Pouwels en Bert Fraussen. Ivan Pouwels, directeur bij Van Spaendonck Brancheadvies én mede-grondlegger van Vereniging 3.0, komt Vereniging 3.0 toelichten in de voormiddag. Bert Fraussen (assistent professor aan de Faculteit Governance en Public Affairs van Leiden Universiteit) deelt zijn kennis over belangenbehartiging en lobby.

Ivan Pouwels, directeur en adviseur bij Van Spaendonck BrancheAdvies voert onderzoek naar inter-organisationele samenwerking bij de bijzondere leerstoel ‘Innovatieve Samenwerking’. Hij is mede-grondlegger van het concept ’Vereniging 3.0’ en vertelt in de voormiddag over hoe verenigingen momenteel evolueren en wat wij daarvan kunnen leren. Lees hier een artikel met Ivan Pouwels uit het Community magazine (juni 2017). Het komt erop neer dat we als ledenorganisaties meer moeten inzetten op het verbinden van leden om tot nieuwe innovatieve samenwerkingsverbanden te komen. De vereniging in dienst van de toekomst van de leden en vooral van zij die vooruit willen, eerder dan een behoudsgezinde ondersteuning van wat de leden gemeenschappelijk hebben. Tegelijk een toekomstvisie voor de ledenorganisaties. 

Bert Fraussen is universitair docent aan de Universiteit Leiden, zijn onderzoeksagenda focust op belangenvertegenwoordiging en lobbying, alsook hoe beleidsmakers maatschappelijke stakeholders op een effectieve en inclusieve manier kunnen betrekken bij beleidsvorming. Lees hier het artikel 'Lang leve de Lobby! Vier misverstanden over lobbyen' door Bert Fraussen. In de namiddag deelt hij zijn bevindingen en expertise. Hij is vanuit zijn onderzoek vooral bezig met de link tussen overheid en het middenveld (vertegenwoordigd door belangenorganisaties), maar heeft daarbij zeker aandacht voor de praktische, operationele uitdagingen van ledenorganisaties, getuige daarvan zijn columns voor het BSAE magazine Community. 

Praktisch?

18 juni 2019, van 09u00 tot 16u30

In Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge (Zaal Agnes)

Prijs? 

375€ (excl. btw) voor BSAE-leden en collega's van BSAE-leden
450€ (excl. btw) voor niet-BSAE-leden

Enkel sessie in de voor- of namiddag volgen? Dat kan ook. Plaats in opmerkingen welke sessie je wil volgen!!

Late bird dagdeel (vanaf 2 juni 2019)

210€ (excl. btw) voor BSAE-leden en collega's van BSAE-leden
235€ (excl. btw) voor niet-BSAE-leden