VLEVA: Matchen de EU-prioriteiten met die van het Vlaamse middenveld en lokale besturen?

VLEVA rapport komen de EU prioriteiten overeen met die van het vlaamse middenveld.pngdonderdag 10 oktober 2024

Het is nog even wachten op het Commissie-werkprogramma, maar de agenda en de prioriteiten van de Europese Commissie voor de komende jaren zijn wel al bekend. VLEVA bundelde de verschillende visies vanuit de verschillende sectoren, invalshoeken en belangen in de EU-prioriteitennota van het Vlaamse middenveld 2024. En ze maakten een analyse van de Europese prioriteiten die veelvuldig naar voren kwamen, over de verschillende organisaties en lokale besturen van het Vlaamse middenveld heen.

Von der Leyen geeft via twee wegen inzicht in haar plannen: 

Onze VLEVA-leden uit het Vlaamse middenveld gaven naar aanleiding van de Europese verkiezingen ook al duidelijkheid over hun Europese prioriteiten. 28 leden maakten voor hun organisatie een top 3 van Europese prioriteiten voor de nieuwe Europese legislatuur en zoomden in op de voor hen relevante parlementaire commissies. 

VLEVA bundelde de verschillende visies vanuit de verschillende sectoren, invalshoeken en belangen in de EU-prioriteitennota van het Vlaamse middenveld 2024. Ze maakten ook een analyse van de Europese prioriteiten die veelvuldig naar voren kwamen, over de verschillende organisaties en lokale besturen van het Vlaamse middenveld heen.

Bekijk hier het volledige rapport door Lies Dewilde van VLEVA.

« Terug