BSAE Tech Day: Bereidt jouw vereniging zich al voor op de nieuwe GDPR regelgeving?

01-06-2017

Op dinsdag 30 juni 2017 vond de eerste BSAE Tech Day voor verenigingen plaats in Co.Station, Brussel. Een event waarop we technologie voor ledenorganisaties centraal stelden.

Patrick Marck, directeur van de Federatie van Webbedrijven (FeWeb) en lid van BSAE, kwam het er hebben over de impact van privacyregels op ledenorganisaties. Zijn boodschap is: 'Er is nog een jaar voor de nieuwe General Data Protection Regulation van kracht gaat. Bereid je als vereniging alvast voor, want er zijn heel wat zaken die in kaart gebracht moeten worden.'

Informeer je als ledenorganisatie duidelijk over welke data je mag bijhouden en welk soort toestemming je aan je leden moet vragen. Hoe zorg je ervoor dat anderen niet aan de data kunnen komen en wat als er dan toch een datalek ontstaat? ... Dit zijn allemaal zaken waar je voor jouw vereniging best al een antwoord op voorziet in het komende jaar.

Als tweede luik van de BSAE Tech Day kwamen de technische BSAE-partners Crowdbeamer, Dropsolid, Nucleus, Livits.be en Cegeka vertellen wat zij kunnen betekenen specifiek voor ledenorganisaties.

Benieuwd naar hoe die BSAE Tech Day eruit zag en wat Patrick Marck te vertellen had? Bekijk hier het filmpje.

BSAE plant ook een masterclass voor verenigingen over de nieuwe GDPR-regelgeving (gegeven door een jurist). We houden je op de hoogte!