BSAE werkt aan de toekomst van verenigingsprofessionals dankzij de aanstelling van David Nassen als fulltime coördinator

11-06-2019

Vanaf november 2019 kan BSAE rekenen op zijn eerste fulltime professionele coördinator, David Nassen.  BSAE vzw, de vereniging van verenigingsmanagers en -professionals, vierde vorig jaar haar vijfjarig bestaan en wil nu een versnelling hoger schakelen.  In vijf jaar is de vereniging immers uitgegroeid tot een vereniging met breed draagvlak en een palmares aan workshops, masterclasses en netwerkmomenten voor de verenigingsprofessionals in België.

David Nassen (41), van opleiding Master Bewegingswetenschappen en Bedrijfseconomie, heeft 11 jaar ervaring als directeur in sectororganisatie ISB, het Vlaams Instituut voor sportbeheer en recreatiebeleid. Hij is reeds sinds de beginjaren actief betrokken bij de werking van BSAE. De Raad van Bestuur staat voor de volle 100 procent achter David Nassen en de ambitie en motivatie om verenigingsprofessionals samen te brengen en verder te laten professionaliseren. 

David Nassen: “Als actief lid en bestuurder heb ik de voorbije jaren de kracht van BSAE kunnen zien groeien. Ik heb dan ook ongelooflijk veel zin om de nieuwe ambities van BSAE concreet te maken. Professionals in sectororganisaties en ledenverenigingen spelen een unieke en waardevolle rol vanuit het socio-economisch en socio-cultureel middenveld. Meer dan ooit zal de rol van al deze professionele verbinders belangrijk zijn, vanuit een brede toekomstgerichte blik. Mijn ervaring van bij ISB, samenwerking met diverse middenveldorganisaties en overheden zal hierbij van pas komen. Ik wil dan ook iedereen bij ISB bedanken voor de gekregen kansen en de samenwerking.”  

BSAE en David zullen verder ondersteuning blijven krijgen van verenigingsmanagementbureau 2Mpact. Marc Mestdagh, die BSAE in 2013 oprichtte, blijft actief als bestuurder en adviseur van BSAE: “Ik vind het een grote eer dat David zich volledig wil ‘smijten’ voor BSAE. Hij heeft vanuit zijn jarenlange ervaring als directeur, maar ook als preferente getuige van die eerste 5 jaar van  BSAE als geen ander alles in huis om de doorstart van BSAE te realiseren. Ik geef toe, het is een ambitieus plan, maar een met een duidelijke stip op de horizon. Dankzij hem zullen verenigingsprofessionals echte toekomstwerkers worden met BSAE!”.

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte of word lid van BSAE.