Communitybuilding : aan de slag met de essentie van ledenverenigingen

08-01-2020

In het verleden volgde je de BSAE Masterclass Communitybuilding of Ledenbinding van Marc Mestdagh?  Toch nog niet: bekijk dan nu ons aanbod in de BSAE-Academy. Hoe verzoenen we de ‘What’s in it for me?’-vraag van het lid met het collectieve belang dat de organisatie nastreeft? Het antwoord zit hem in de manier waarop we de leden binden en verbinden, niet enkel aan de organisatie, maar ook aan mekaar en aan de buitenwereld. Hoe we dat doen is de kern van deze opleiding! Hierover uitwisselen met andere collega-verenigingsprofessionals en BSAE lijkt je waardevol?

'Terugkommomenten' - Uitwisseling Communitybuilding

Op vraag van enkele deelnemers organiseren we ‘terugkommomenten’ voor iedereen die eerder deze workshop volgde. Op een halve dag kan je samen met David Nassen, Community Facilitator BSAE, en Marc Mestdagh als docent-expert samen met een kleine groep andere professionals uitwisselen, krijg je updates en kan je de inzichten toepassen.

Want ondertussen ging je misschien aan de slag met de inzichten die je aangereikt kreeg: je herbekeek of verbeterde het proces van ‘lid worden’ of ‘lid zijn’, je bracht je dienstverlening in kaart, zowel de collectieve dienst als een ‘op maat’ aanbod, je werkt rond communicatie, CRM of data van je leden. Of je bekijkt hoe je de inzet, de collectieve intelligentie en kennis van leden op een efficiënte manier kan aanwenden zodat zowel de organisatie als de leden er beter van worden (bv. op het vlak van slimme kennisnetwerken, lobby, stakeholdersmanagement,…).

Deze momenten zijn gekoppeld aan nieuw geplande masterclasses. Deelnemers zijn zodoende een mix van nieuwe deelnemers en professionals die reeds eerder deelnamen.

We organiseren op jaarbasis een 4-tal uitwisselingsmomenten. Je kan aan een paar deelnemen of aan allemaal! We staan ook open voor specifieke vragen of insteken (zowel naar onderwerpen als naar moment of locatie).

Sluit nu aan en krijg rechtstreekse interactie op jouw vragen

Er is een terugkommoment gepland op donderdag 16 januari om 13u30 in Gentbrugge in De Punt en/of een tweede terugkommoment op donderdag 23 april om 13u30 in Bar d’office in Leuven.

Inschrijven kan via een eenvoudig mailtje naar josefien@bsae.be of via deze link.
Laat zeker ook je specifieke vragen of insteken weten.

Je betaalt 145 euro en dan kan je gedurende een jaar (startend op moment dat je inschrijft) aan deze uitwisselingsmomenten deelnemen: aan enkele of aan allemaal. We organiseren er zeker een 4-tal op jaarbasis.
Soms in Gentbrugge (in bedrijvencentrum De Punt) en in samenspraak met de deelnemers graag op een andere locatie in Brussel, Antwerpen, Leuven, Mechelen, …