Kreeg jij het Community Magazine over nieuwe organisatievormen al in de bus?

20-09-2017

Deze editie van het Community magazine draait rond nieuwe organisatievormen. Maatschappelijke en technologische veranderingen dwingen (leden)organisaties om hun model en structuur in vraag te stellen. In deze editie laten we enkele professionals uit verschillende soorten organisatievormen aan het woord en geven een (niet exhaustief) overzicht van soorten community's.

Ard-Pieter de Man heeft het onder meer over het belang van mogelijke samenwerkingen met andere organisaties om leden extra waarde te bieden. Luc Nowé, oprichter en directeur van Poppunt vzw, benadrukt ook dat de organisatie maar zo sterk is als zijn samenwerkingen. Voor de freelancers is er sinds kort een nieuw kennisplatform, Nextconomy, maar is er ook nood aan een echte ledenorganisatie? Daarover gaat het dubbelinterview met Marleen Deleu, mede-oprichter Nextconomy.

Hier geven we u een stukje uit het magazine prijs, de column van BSAE-bestuurder David Nassen, directeur van ISB vzw: columndavidnassen_deverenigingdesamenleving.pdf.

Meer info over een abonnement op Community magazine? Het driemaandelijks magazine zit ook inbegrepen in het BSAE-lidmaatschap.