Op expeditie over 'congressen en legacy' met Visit Flanders en BSAE

31-03-2020

Congressen, en zeker congressen met een internationale dimensie, krijgen klappen deze tijden. Dat moeten we niet zeggen. In het voorjaar, voor deze crisis, startte Visit Flanders een project samen met BSAE om een beleidkader en leidraad te ontwikkelen rond legacy en congressen:Het gaat om werken aan ‘betere’ congressen samen met associations en communities. Congressen met impact op lange termijn en congressen als katalysator om ‘gemeenschappen’ te laten floreren …

De komende maanden starten we een ‘expeditie’, begeleidingstraject, met een 8 à 10-tal verenigingen om deze leidraad bottom-up uit te werken. Er zijn 4 bijeenkomsten (ook online) waarop we aan de slag gaan.

De eerst is – als online sessie – gepland op 22 april. BSAE kan mee aan 8 à 10 verenigingen dit aanbod doen. Als je mee instapt dan:

  • Krijg je de komende maanden concrete ondersteuning en input voor je eigen vereniging
  • Werk je op de eerste lijn mee aan een leidraad, die je dan ook als eerste kan gebruiken
  • Draag je bij aan het aantonen van de maatschappelijke relevantie van congressen van associations
     

Het kan gaan om een congres met internationale dimensie (minstens 50 buitenlandse deelnemers) dat je zelf organiseert (of wil organiseren (de komende jaren)) of een congres waar je aan wil meewerken (of in het verleden aan meewerkte).

Deelname aan deze expeditie, dit traject (met een waarde van 1.250 euro) is volledig gratis (en bevat ook een 2-tal workshops).

Heb je interesse of wil je op de hoogte blijven van dit project? Mail david@bsae.be of bel 0473/459863