Stel jouw onderzoeksvragen aan de Wetenschapswinkel

25-09-2019

Heeft jouw vereniging enkele urgente onderzoeksvragen over je sector? Beschik je in je organisatie hiervoor niet over medewerkers of de nodige capaciteit? Dan kan de Wetenschapswinkel een antwoord bieden.

De Wetenschapswinkel, is een platform van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Antwerpen dat deze vragen voorlegt aan studenten en docenten/onderzoekers – met maatschappelijk gebaseerd onderzoek als resultaat. Sinds de oprichting van de Wetenschapswinkel in 2003 werden zo al meer dan 500 vragen van honderden non-profitorganisaties beantwoord.

Sinds kort is er een gloednieuwe Wetenschapswinkelwebsite met databank, waar men vanaf nu ook jullie nieuwe onderzoeksvragen voor academiejaar 2019-2020 (en later) verwelkomt!

Wil je een onderzoeksvraag indienen waarmee studenten aan de slag kunnen via een project of eindwerk aan de Vrije Universiteit Brussel en/of Universiteit Antwerpen? Dat kan in de volgende 3 eenvoudige stappen en in 5 minuten:

1)    Registreer je als contactpersoon en link je met een (in de databank al bestaande of nieuwe) non-profitorganisatie via https://databank.wetenschapswinkel.be/register

2)    Dien je vraag/vragen in

3)    De Wetenschapswinkel contacteert je binnen de 7 werkdagen om de vraag te bespreken, het ev. vervolg en onze werkwijze toe te lichten

Als je de studenten van academiejaar 2019-2020 nog wil bereiken, dien je je vragen best zo snel mogelijk in – idealiter vóór juli, maar als er geen tijdsdruk is, kan dat het hele jaar door.

Wens je meer informatie? Bezoek de website en/of contacteer ze via Wetenschapswinkel@vub.be of 02/629.18.34.