Succesvolle eerste BSAE-masterclass

13-10-2014

De eerste masterclass voor verenigingsmanagers vond op 26 september 2014 plaats in Brussel. Spreker en moderator van dienst was Nederlander Jos Wesselink. Hij verdiende in Nederland reeds zijn sporen in de verenigingsmanagementwereld als adviseur en consultant voor meer dan 65 branche- en beroepsorganisaties.

De eerste masterclass voor verenigingsmanagers vond op 26 september 2014 plaats in Brussel. Spreker Jos Wesselink stond mee aan de wieg van het competentieprofiel van de verenigingsmanager, ontwikkeld door VPN. Dat is de Nederlandse vereniging van verenigingsprofessionals.

Naast theoretische kaders en praktijkuitwisselingen tussen de deelnemers kwamen enkele trends aan bod die momenteel sterk spelen in verenigingen. Het onder druk staan van het solidariteitsprincipe, het aanbieden van steeds meer diensten, ledenbinding, samenwerkingen tussen verenigingen,… zijn enkele onderwerpen die aan bod kwamen. Hij haakte deze telkens vast aan zijn 3B-model. De 3 B’s staan voor Binden, Beïnvloeden en Bieden.