VVBAD wint eerste BSAE Award voor ledenorganisatie die het verschil maakt!

27-11-2018

BSAE, de vereniging van verenigingsprofessionals, vierde vorige week woensdag haar 5e verjaardag tijdens een druk bijgewoond congres. Daarenboven werd voor het eerst de BSAE Award “voor ledenorganisatie die het verschil maakt!” uitgereikt. VVBAD, de Vlaamse Vereniging voor Archief, Bibliotheek en Documentatie, mocht de prijs in ontvangst nemen voor de campagne #bibvooriedereen.  

BSAE, de vereniging van verenigingsprofessionals, vierde vorige week woensdag haar 5e verjaardag tijdens een druk bijgewoond congres. Daarenboven werd voor het eerst de BSAE Award “voor ledenorganisatie die het verschil maakt!” uitgereikt.

Het congres vond plaats in het teken van “De toekomst van ledenorganisaties is: werken aan de toekomst van de leden!”. Meerdere sprekers brachten cases van en reflecties over het belang van het faciliteren van samenwerking, zowel onder de leden als met andere stakeholders, om als organisatie toekomstbestendig en relevant te blijven. Hiermee werd tegelijk ook het maatschappelijk belang van ledenorganisaties en de vele verenigingsprofessionals onderstreept!

De winnaar van de 1e BSAE Award is VVBAD, de Vlaamse Vereniging voor Archief, Bibliotheek en Documentatie. Ten gevolge van drastische hervormingen en het wegvallen van subsidies werd VVBAD gedwongen zich opnieuw uit te vinden. Hiervoor zette zij de campagne #bibvooriedereen op waarmee dankzij samenwerking met de leden en andere actoren een grote impact gerealiseerd werd, zowel naar de buitenwereld (o.m. de politiek) als naar de interne manier van werken.

Twee andere genomineerden waren APB met de uitrol van de huisapotheker en Herita met een intern organisatietraject, nl. de verschuiving van gratis naar betalende leden.
Voor de volgende 5 jaar wil BSAE verder inzetten op het professionaliseren van ledenorganisaties door ondersteuning en opleiding te bieden aan de verenigingsprofessionals, maar vooral door samen met hen nieuwe trajecten te verkennen.

 

Copyright foto's: Guillaume Decock