Waarom je als verenigingsmanager niet mag ontbreken op het Associations World Congress in Antwerpen (12-14 maart)?

08-02-2018

Waarom mag je als verenigingsmanager niet ontbreken op het Associations World Congress in Antwerpen van 12 tot 14 maart 2018? Directeur Damian Hutt van de Association of Association Executives geeft je 5 redenen en wij geven je er nog enkele extra. 

  1. Er zijn ruim 40 niet te missen sprekers.
  2. Op dinsdag 13 maart raad ik aan om aandachtig te gaan luisteren naar keynote spreker Alex Inchbald, co-founder & CEO van Creative Inchbald. Hij werkt met en helpt verenigingen om zichzelf te transformeren tot een toekomstbestendige organisatie, want in vele sectoren zal de sector er binnen tien jaar volledig anders uitzien. Het is de taak van de verenigingen om daar op in te spelen en als ‘thought leaders’ op te treden. Verenigingen moeten immers gaan nadenken over hun waarde voor de maatschappij, niet enkel voor het beroep of de sector waarvoor ze werken.
  3. Op 14 maart draait één van de keynotes over het omgaan met commerciële concurrenten. Veel commerciële spelers starten zelf een online community op, bieden opleidingen, conferenties, magazines en zelfs kwalificaties aan, die in rechtstreekse concurrentie gaan met de vereniging. Vaak is het zo dat deze concurrenten hun services en producten sneller kunnen laten groeien en meer kunnen vragen dan de vereniging. Waarom is dat zo? Waarom zijn mensen bereid om meer te betalen aan een commerciële leverancier en waarom zijn er steeds meer van deze concurrenten?
  4. Actuele en prangende onderwerpen zoals CRM, commerciële ontwikkeling, reorganisatie van de vereniging … komen aan bod.
  5. Naast de plenaire sessies en presentaties van sprekers zijn de workshops en ronde tafels rond succes cases een grote meerwaarde aan het congres.
     

Wij geven je nog drie bijkomende redenen om zeker aanwezig te zijn.

  1. BSAE-lid Dimitri Huygen (ESSMA, European Stadium and Safety Management Association), zal het er hebben over het managen van een verandering in de governance structuur én over het betrekken en engageren van leden door internationale samenwerking.
  2. Bezoek er de BSAE-stand en ontmoet er ruim 20 BSAE-leden en sympathisanten uit diverse sectoren.

 

Bekijk hier het programma en de registratiepagina. BSAE-leden kunnen 50% korting krijgen.